Menu

Őrségi szállások Szalafőn

Orsegi Szallas Szalafon 01A veleméri Cserépmadár szálláson hasonló kerti bútorok szolgálják a kedves vendégek pihenését

Szalafő azon őrségi települések közé tartozik, amelyek egy kötelezően megtekintendő őrségi látnivalót kínálnak. Szalafőn ezt a szerepet tölti be a pityerszeri skanzen (néhány helyszínen megőrzött és eredeti berendezéssel ellátott 200 éves boronaház), amelyet messze földről felkeresnek a szépségre és tanulságra vágyó népek. Aztán visszaülnek az autóba és elmennek a többi őrségi településre, mert mindegyiken van valami hasonló – kötelezően megtekintendő – látnivaló. Ilyen Pankaszon a szoknyás harangláb, a kovácsműhely és a falumúzeum; Magyarszombatfán a Fazekasház; Szentgyörgyvölgyön a református templom és Csótár Rezső fazekas műhelye; Nemesnépen az Őrség legnagyobb haranglábja; Veleméren meg a Szentháromság-templom és a Sindümúzeum.

Szalafőn sok őrségi szállás is található, mert a lakosság és a település kitűnő vezetői vállvetve és okosan támogatják a turizmus fejlesztését. Ennek köszönhetően a pityerszeri skanzen mellett sok elragadó kedvességű szállást is magukénak mondhatnak a gyönyörű őrségi tájban élő szalafőiek.

Mégis, a veleméri Sindümúzeum látogatói, akiknek a műemlékjelleggel berendezett szálláshelyeinket is megmutatjuk, meg szokták kérdezni egymástól: - Drágám, nem tudod, hogy mi miért nem a Cserépmadár szálláson foglaltunk szobát? Ha el akarja kerülni ezt a kérdést, akkor foglaljon most!

Árak és foglalás

 

Orsegi Szallas Szalafon 02A veleméri Cserépmadár szállás Belső szobája az istenné tevő ággyal

A felhasználói élmény javítása érdekében a weboldal "sütiket" (cookie) használ