Menu

Őrségi szállások Őriszentpéteren

Az Őrségbe látogató turista aligha kerülheti el az Őrség utóbbi időkben kialakult adminisztratív központját, Őriszentpétert (korábban többnyire Ispánk volt). Amint egy helyben maradnia, egyetlen őrségi településen lehorgonyozni sem érdemes, hiszen az őrségi látnivalók a különböző falvakban szétszórva találhatók meg. Ezért az Őriszentpéterben szállást foglalók ellátogatnak Pankaszra, Szalafőre, Velemérre, Magyarszombatfára, amint a másutt szobát, lakosztályt, vagy házat bérelők is elmennek Őriszentpéterre az őriszentpéteri nevezetességek (az Árpád-kori műemléktemplom, a Teleház rendezvényei, a Helytörténeti Múzeum, az Őrségi Nemzeti Park központja, valamint a fazekasok) megtekintésére és a kitűnő éttermek (a Bognár és a Pajta) kipróbálására.

Őriszentpéteren igen sok házat alakítottak át őrségi szállássá, amelyek változatos igények kielégítésére alkalmasak. A bennük megszálló, az Őrségre kíváncsi vendégeket is szeretettel várjuk a veleméri Sindümúzeumban, ahol az őrségi népi jelkészlet és a székely rovásírás rokonságáról, valamint 50 000 éves eredetéről kaphatnak másutt nem hallható tájékoztatás Varga Géza írástörténésztől. Ha szállást is keres, akkor foglaljon most!

Árak és foglalás

 

Szallas Oriszentpeteren 01A veleméri Cserépmadár szállás virágdíszben várja a vendégeit

Szallas Oriszentpeteren 02A kávé melletti beszélgetések egyik terepe a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház portáján

A felhasználói élmény javítása érdekében a weboldal "sütiket" (cookie) használ