Menu

Őrségi szállás félpanzióval

Orsegi Szallas Felpanzioval 01A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház udvara a kúttal

Az őrségi Veleméren, a Cserépmadár szállás és Csinyálóház portáján két házban 4+1 szoba és 16 ágy várja a különleges élményre, szépségre és békére, igazi őrségi szállásra vágyó vendégeket:

  • A Cserépmadár szállást (3 szoba, 3 fürdőszoba, konyha, étkező) kb. 6-11 fős csoportnak ajánljuk, de szobánként is kivehető.
  • A Csinyálóház egy önálló, román stílusú szállásépület (2 háló, étkezőkonyha, nagy terasz), amit nászutas párnak, vagy gyermekes családnak ajánlunk.

Az egykori kisnemesi telken kialakított jellegzetes őrségi szállás a folyamatos korszerűsítés ellenére is megőrizte egy százéves őrségi parasztporta hangulatát. Ezt mi sem jellemzi jobban, mint hogy a tulajdonosok között fazekas (őrségi szóval: gerencsér), fafaragó és bútorfestő is akadt. Az általuk nagy szeretettel készített tárgyak ma is meghatározzák a porta és a szállás belső tereinek hangulatát. Az egyik kedves vendégünk meg is fogalmazta: „Mindig arra vágytam, hogy olyan helyen éljek, mint ez. Ahol, ha kinyitom a szememet, bárhová nézek is, valami szépséget látok.”

Hozzátehetjük ehhez az értékeléshez, hogy tavasszal boldog madárdal, nyáron virágözön és a liliomok bódító illata, ősszel meg a szilva- és szőlőszüret hangulata varázsolja el az erre fogékonyakat.

Törekedtünk rá, hogy az őrségi táj hangulatán és a kényelmen túl egyedi és tájjellegű is maradjon a szállásunk. Úgy gondoljuk ugyanis, hogy a kedves vendég azért jön az Őrségbe, hogy hamisítatlan őrségi hangulatban legyen része és egy igazi őrségi szállást találjon. Nos, ezt az őrségi szállásként szolgáló szép házat nem lehet összetéveszteni valamelyik másik táj egyen-szállodájával; mert ez szemmel láthatóan őrségi és Cserépmadár. Őrségi maradt annak ellenére, hogy a vendégek érdekében a legmodernebb kényelmi megoldásokat is bevezettük.

Bár korszerű klímával hűtünk és fűtünk, mellette megőriztük a cserépkályhát is, amelynél aligha van meghittebb fűtési mód. A száz éve még nem létezett színes televízió és ingyenes wifi mellett büszkék vagyunk az elektromos padlófűtéssel ellátott fürdőszobáinkra is, ahol haj- és törülközőszárító is áll a szállás vendégeinek a rendelkezésére.

Jól felszerelt tágas konyháinkban lehetőség van az önellátásra; igény esetén azonban bőséges és finom reggelit is adunk. A reggeli ára 2000 Ft/fő.

Kérésre (min. 5 fő esetén) a környék legjobb éttermei segítségével megszervezzük az ebéd és/vagy a vacsoraellátást is. A meleg étel ára 700-4000 Ft/fő/adag a választott megoldástól függően, amit a szolgáltatónak kell fizetni. A meleg ételt házhoz szállítják a bajánsenyei óvodából, valamelyik őrségi étteremből, megszervezhetjük a vendégek általi főzést a saját konyhában, vagy kaphatnak ételt egy igazi őrségi parasztcsaládtól is.

Árak és foglalás

 

Orsegi Szallas Felpanzioval 02A veleméri Csinyálóház (egy önálló házban lévő, 2 hálós, 5 ágyas őrségi lakosztály) terasza

A felhasználói élmény javítása érdekében a weboldal "sütiket" (cookie) használ